Στο pharmaway.gr χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης σας. Θέλω να μάθω περισσότερα.

ΓΥΑΛΙΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΑ ΦΙΛΤΡΑ ANTIBLUE ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ

ΓΥΑΛΙΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΑ ΦΙΛΤΡΑ ANTIBLUE ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ

ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΟΡΑΣΗ

Όλο και περισσότερες ώρες περνάμε μπροστά στον υπολογιστή. Μάλιστα την περίοδο αυτή, της οικονομικής κρίσης, έχει παρατηρηθεί ότι έχει αυξηθεί ακόμα περισσότερο η χρήση του Η/Υ  με την μεγάλη χρήση του διαδικτύου. H πολύωρη χρήση του υπολογιστή όμως προϋποθέτει προσοχή γιατί καταπονούμε τα μάτια και το σώμα μας.

 Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο και στην χώρα μας πάσχουν από το CVS (Computer Vision Syndrome ). Θα μπορούσε να ερμηνευθεί σαν μια μάστιγα της εποχής μας για τους ανθρώπους που εργάζονται μπροστά στην οθόνη ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή.Εμφανίζεται προς το τέλος μιας πολύωρης κουραστικής μέρας στο γραφείο ή και στο σπίτι μπροστά στο PC. Ερεθισμένα μάτια, που είναι στεγνά, κόκκινα, δακρυσμένα με θολή όραση, με πόνους στην πλάτη και βάρος στο κεφάλι είναι λίγα από τα συμπτώματα του CVS.

Ένα μεγάλο μέρος του προβλήματος οφείλεται στο ότι οι χαρακτήρες γραμμάτων και εικόνων στο PC σχηματίζονται από pixels αντί για συμπαγείς χαρακτήρες. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα μάτια να χρειάζεται να καταβάλουν μεγαλύτερη προσπάθεια να διακρίνουν ένα κείμενο σε ένα κομπιούτερ από ότι σε ένα τυπωμένο έντυπο. Αυτό προκαλεί έντονο ερεθισμό και κούραση στα μάτια. Αλλη αιτία είναι το ότι η οθόνη του PC δημιουργεί ένα πεδίο στατικού ηλεκτρισμού που επιδεινώνει την ξηροφθαλμία , που ούτως η άλλως προκαλείται από την πολύωρη εργασία στο PC. Επίσης τα προβλήματα που δημιουργούνται, από την πολύωρη στάση μας μπροστά στο PC, στον αυχένα, την πλάτη ή τους καρπούς των χεριών επιδεινώνουν το πρόβλημα.

 Τα στοιχεία της Αμερικανικής Οπτομετρικής Εταιρείας (AOA) είναι αποκαλυπτικά:  Tουλάχιστον ο ένας στους δύο εργαζόμενους μπροστά σε οθόνη, εκδηλώνει κάποιο πρόβλημα με τα μάτια του.Με το 31% των ατόμων ηλικίας άνω των 18 ετών να αφιερώνουν ήδη τουλάχιστον 5 ώρες την ημέρα μπροστά σε ένα κομπιούτερ, tablet ή smartphone, τα συμπτώματα αυτά πιθανότατα θα καθίστανται ολοένα πιο συχνά.Κατά τους ειδικούς, τον μεγαλύτερο κίνδυνο διατρέχουν τα άτομα που περνούν τρεις ώρες την ημέρα και πάνω μπροστά από την οθόνη, καθώς η οπτική κόπωση μπορεί να οδηγήσει στην ανάγκη για γυαλιά οράσεως.

Τα συμπτώματα του Computer Vision Syndrome (C.V.S.) είναι:

 • Πονοκέφαλος
 • Πόνοι στον αυχένα και στην πλάτη 
 • Θολή όραση (κατά τη διάρκεια ή και μετά) 
 • Κούραση και υπερένταση των ματιών 
 • 'Κάψιμο'' και αίσθημα βάρους στα μάτια
 • Ξηροφθαλμία
 • Δάκρυσμα 
 • Φαγούρα.
 • Απώλεια της ικανότητας εστίασης
 • Χαμηλή απόδοση στην εργασία
Επίσης οι πονοκέφαλοι μπορεί να υποκρύπτουν και κάποια άλλη παθολογική κατάσταση ( πχ αναιμία , υπέρταση κλπ).
Κύρια συμπτώματα του του οπτικού συνδρόμου των υπολογιστών είναι :
 • Tα ξηρά και κουρασμένα μάτια,
 • H θολή όραση,
 • O πονοκέφαλος και ο πόνος στον αυχένα, ενώ μακροπρόθεσμα το σύνδρομο μπορεί να οδηγήσει σε μυοσκελετικά προβλήματα ή σε ενοχλήσεις στην όραση.

Κλασική Σχεδίαση
 • Με κλασική εργονομική σχεδίαση, αυτά τα γυαλιά υπολογιστή είναι ιδανικά όχι μόνο για πολλές ώρες εργασίας και παιχνιδιού στον υπολογιστή σας, αλλά και κάθε φορά που θέλετε να προστατεύσετε τα μάτια σας από το φως των οθονών: μπροστά από τον υπολογιστή ή την τηλεόραση, με σας το κινητό ή το tablet σας.  Τα γυαλιά ξεκούρασης υπολογιστή FROG.OPTICAL είναι τα τέλεια γυαλιά για κάθε περίσταση. Και χάρη στην κυρτά μπράτσα τους, παίρνουν μια τέλεια τοποθέτηση στο πρόσωπο για να τα χρησιμοποιείτε άνετα για πολλές ώρες.

  Ιδανικά και για όσους παίζουν ατέλειωτα παιχνίδια στον υπολογιστή.  Όσοι από εσάς παρακολουθείτε επαγγελματίες παίκτες παιχνιδιών, θα έχετε ίσως παρατηρήσει, πως αρκετοί από αυτούς φορούν κάποιου είδους γυαλιά για την προστασία και ξεκούραση των ματιών τους.

  Τα γυαλιά ξεκούρασης γίνονται όλο και πιο δημοφιλή και υπάρχει ένας πολύ καλός λόγος γι΄αυτό, καθώς περνάμε όλο και περισσότερο χρόνο μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή μας.
 • Κωδικός Προϊόντος: ΓΥΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ
Loading...